Gezichtsbehandelingen,  Huidverbetering,  Massage

Kleur van producten

Waarom zijn (bijna) alle crèmes wit van kleur? 

En moet je dat eigenlijk wel willen? Wellicht heb je er nog nooit echt over nagedacht, maar er is zeker over nagedacht door de cosmetica-branche. De witte kleur van crèmes en lotions geeft de illusie van schoon, puur en is altijd hetzelfde (consistent). Wanneer je geen ingrediënten toevoegt met donkere kleuren, kun je de kleur van een crème zelf bepalen. Want een crème-basis is water + olie + emulgator. En wanneer je de oliën vervangt door kleurloze siliconen kun je bij iedere batch van het product de witte kleur garanderen. Maar wat gebeurt er als je plantenextracten en oliën gaat toevoegen en de siliconen laat voor wat ze zijn?

Kleuren van een crème

In ons ingrediëntenmagazijn wordt duidelijk waarom crèmes een kleur krijgen zodra je plantaardige ingrediënten gaat toevoegen aan een crème. Sommige oliën en extracten zijn donkerrood, andere donkergeel of oranje, en er zijn zelfs bijna zwarte oliën en extracten die wel cola lijken! Maar er zijn ook oliën die nagenoeg transparant zijn. Wanneer we een Salonnepro product creëren, kijken we naar de ingrediënten die we er graag in willen hebben, niet naar de uiteindelijke kleur die het product zal gaan krijgen. Een mooi voorbeeld is Sea Buckthorn extract (Duindoornbes). Dit extract zit in verschillende Salonnepro producten, vanwege de zeer hoge concentratie vitamine C (12x meer dan in sinaasappels!) en de verbeterende effecten op de huidbarrière. Maar dit extract is zo donker van kleur, dat het de crème gelig zal kleuren wanneer je er een mooi percentage van in de crème toevoegt.

Kleurverschillen gedurende het jaar

Gedurende het jaar leveren bomen, planten, noten en bloemen plantaardige oliën en extracten die wij in onze producten gebruiken. Maar niet iedere oogst is iedere keer hetzelfde. De kleur van de olie of het extract dus ook niet. In een seizoen met veel regen worden oliën en extracten vaak lichter van kleur. Bij weinig regen krijgen zij juist vaak donkere kleuren. En hoe gaaf is het dat je de eigenschappen van de natuur kunt terugzien in jouw crème?