Bio Peel

Kruidenpeeling

Wat is een Bio Peel?

Een Bio Peel is een kruidenpeeling waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht wordt. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie. De huid gaat zich van binnenuit herstellen, met een direct zichtbaar resultaat.

Door middel van massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenpeeling optimaal door de huid opgenomen. Het herstelvermogen van de huid wordt direct geactiveerd. Ook worden tijdens de massage dode huidcellen effectief verwijderd.

 

Hoe werkt het?

De huid wordt eerst gereinigd en daarna wordt de kruidenpeeling aangebracht. De kruidenpeeling wordt gedurende 10-15 minuten ingemasseerd. Tijdens de massage kan de huid tintelen of licht branderig aanvoelen.

Na de massage met de kruidenpeeling wordt een masker aangebracht.

Hierna wordt een serum en verzorging aangebracht die afgestemd is op uw huid.

Tijdens de peeling worden er veel dode huidcellen verwijderd. Daarom wordt de behandeling afgesloten met een oil elixir en beschermende zonnefactor.

 

Wat doet de Bio Peel? 

Wat de Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden en algen. De kruiden en algen worden geactiveerd met een speciale gel. Hierdoor worden de voedingsstoffen die zij bevatten goed opneembaar door de huid.

De Spirulina-alg alleen bevat al 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Deze zijn door de cellulaire structuur zeer makkelijk op te nemen door onze eigen huidcellen.

De huid voelt na de behandeling zeer zacht en glad aan. De huid heeft een natuurlijke glow en de textuur is verfijnd.

Het huideigen herstelvermogen wordt geactiveerd en verhoogd. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking.

 

Effectiviteit

 • algehele huidverbetering
 • huidherstel
 • herstel bij (uitgebluste) puistjes
 • onderhuidse (talg) bultjes
 • gladder huidoppervlak
 • intesieve ontgifting
 • verwijderen van dode huidcellen
 • egalere tint
 • fijnere poriën

 

Belangrijke punten

 1. Contra-indicaties
 • virale infecties (ook bij een koortslip), de infectie kan zich verspreiden
 • open wondjes
 • actinische keratose
 • retinoïden (waaronder vitamine A-zuur, stoppen gedurende 6 weken)
 • chemotherapie

Een Bio Peel toepassen bij het gebruik van Roaccutane / Accutane (isotretinoïne) gaat in overleg met de behandelend arts.

2. Er worden meerdere laagjes dode huidellen verwijderd. Daarom dient de zon(nebank) minimaal 14 dagen te worden vermeden. Bij blootstelling van zon is het belangrijk om de Anti-Aging Protect Cream spf50+ aan te brengen.

3. De huid kan tot 48 uur na de behandeling droog en licht trekkerig aanvoelen. U kunt dit wegnemen door het gebruik van een olie-serum, zoals het Dry Skin Rescue Serum of één van de oil elixers.

4. Na enkele dagen kan de huid licht gaan schilferen. Ook dan kunt u gebruik maken van een olie-serum om de schilfering tegen te gaan.

5. Tussen een botox behandeling en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten. De Bio Peel ontgift namelijk de huid, maar ook de botuline van de botox.

6. Tussen harsen en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten.

7. Drink na de behandeling gedurende de dag minimaal 2 liter water om de vrij gekomen afvalstoffen af te voeren.

8. Tussen de volgende behandelingen en een Bio Peel moet minimaal 6 weken zitten,mits deze toegepast zijn op hetzelfde gebied: Microdermabrasie, sterke chemische peeling (TCA, Messner, Blue Peel), IPL en laserbehandeling.

Om het resultaat van de behandeling te vergroten wordt een kuur van meerdere behandelingen aangeraden. Dit kan worden besproken tijdens de behandeling.


Tijdsuur: +- 70 minuten

Behandelplan:

Cleanser, Bio Peel, onzuiverheden verwijderen, ampul, masker, oil elixer, spf protect cream.

Mogelijke extra’s: Vitamine C, Niacinamide