Microblading

Bij deze techniek worden ultrasmalle, wenkbrauwhaartjes getekend die niet van echt te onderscheiden zijn en een jaar tot twee jaar zichtbaar blijven. Niet op de huid maar erín, met de hand gezet. Er wordt gebruik gemaakt van een manuele pen met daarin 7-14 ultrafijne steriele naaldjes op een rij. Het aantal naaldjes hangt af van hoe groot de wenkbrauw is. De naaldjes worden in de inkt gedoopt en vervolgens worden deze pigmenten in een vloeiende beweging aangebracht in de epidermis (opperhuid). Er worden fijne ‘hairstrokes’ gezet, die echte wenkbrauwhaartjes nabootsen en die nauwelijks van echt zijn te onderscheiden. En echt, dat geeft een zoveel natuurlijker resultaat in vergelijking met de oude permanente make-uptechnieken!

Vanwege de secure werkwijze zijn de mogelijkheden met microblading eindeloos. Doordat de haartjes een voor een worden ‘getekend’ is het een behandeling waar de tijd voor genomen moet worden en die heel nauwkeurig moet gebeuren. Natuurlijk kun je je wenkbrauwen de full treatment geven, maar het is ook mogelijk om kale plekjes op te vullen. Soms wordt alleen het hoogste punt van je wenkbrauw, de ‘arch’, ermee op scherp gesteld. Lijkt weinig voor te stellen, maar zelfs een kleine aanpassing met microblading kan het verschil maken tussen een ‘ok’ en een ‘wow’ brow. Uiteindelijk zal deze behandeling je wel tijdwinst opleveren, want je hoeft niet meer elke dag in de weer met wenkbrauwpotloden en wenkbrauwpoeder.


Voordelen

◊ Tijdwinst
Je wenkbrauwen altijd in model en mooi opgemaakt. 

◊ Natuurlijk effect
Microblading is een heel secuur werkje, waarbij echte wenkbrauwhaartjes worden nagebootst. Dit zorgt voor een natuurlijk effect.

◊ Minder agressief voor de huid
Microblading is minder agressief voor de huid, dan het tatoeëren van de wenkbrauwen met een elektrisch apparaat, waardoor de huid sneller geneest en men minder last heeft van pijn en zwelling.

◊ Binnen 3 dagen te verwijderen
Hoewel het de bedoeling is dat je van microblading zo lang mogelijk plezier hebt, kan het zijn dat je er toch spijt van hebt of dat je niet blij bent met het resultaat. Dan is het mogelijk om tot drie dagen na de behandeling het pigment te verwijderen door de korstjes weg te krabben.

◊ Kleine investering
Een microblading behandeling lijkt misschien een flink bedrag, maar vergeet niet dat je er tussen 1 tot 2 jaar baat bij hebt. Vanuit dat perspectief vallen de kosten dus wel mee.


Contra- indicaties

Helaas is het in sommige gevallen helaas niet mogelijk om microlading toe te passen. Zie hieronder:

◊ Hemofilie (bloedstollingsziekte)
◊ Diabetes
◊ Chronische huidziekte zoals eczeem, psoriasis
◊ Hart-en vaatafwijkingen
◊ Bloedverdunners
◊ Immuunstoornis
◊ Bij gebruik van roaccutane
◊ Zwangerschap
◊ Litteken minder dan een jaar
◊ Laatste maanden chemotherapie ondergaan
◊ Minder dan 6 weken PMU
◊ Minder dan 2 maanden botox behandeling
◊ Geïrriteerde huid, donkere moedervlekken of zwellingen
◊ Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee microblading wordt gezet.


Belangrijk!

Microblading is een gespecialiseerde behandeling die niet iedereen zomaar kan geven. Ik ben gecertificeerd  22 institute microblading stylist. 22 institute is een Sloveens instituut een van de grootste en meest ervaren microblading-academies ter wereld met meer dan 18 jaar ervaring.

◊ Dierproefvrij

◊ Long lasting kleur

◊ Hypoallergeen


Veel gestelde vragen

Hoelang duurt de behandeling?

De eerste microblading sessie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. We zullen uw wensen uitgebreid bespreken. Hierna zullen uw wenkbrauwen worden voorgetekend en bijgewerkt tot u tevreden bent en zullen we vervolgens beginnen met het zetten van de hairstrokes in de huid . Ook zullen we samen de perfecte kleur voor u kiezen welke aansluit op uw haar- en huidskleur.

Na 6-8 weken dient u terug te komen voor een tweede sessie. Tijdens deze sessie controleren we of de wenkbrauwen goed zijn geheeld en brengen we de hairstrokes nogmaals aan. De tweede sessie duurt ongeveer 1 uur en zit bij de prijs inbegrepen.

Let op, komt u later dan 8 weken, dan worden er extra kosten in rekening gebracht.

 

Mag ik een microblading behandeling ondergaan tijdens mijn zwangerschap?

Nee, wij raden het af om tijdens de zwangerschap microblading te laten zetten. Er is geen bewijs dat de pigmenten die gebruikt worden schadelijk zouden zijn voor de ongeboren baby, maar wij willen geen enkel risico nemen. De kans op infectie is klein, maar mocht dit toch gebeuren kan dit risico’s meebrengen voor uw kindje. Ook is de huid tijdens de zwangerschap gevoeliger. Door hormonen verandert de huid van een zwangere vrouw en kan het zijn dat pigmenten minder goed worden opgenomen door de huid. Wij adviseren om 6 maanden na de zwangerschap pas microblading te laten zetten.

 

Welke voorzorg instructies moet ik volgen?

 • Drink 24 uur voor de behandeling geen alcohol en een aantal uur van tevoren geen koffie of andere cafeïne houdende dranken. Het nuttigen  hiervan kan zorgen voor bloeden tijdens de behandeling en kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten.
 • Neem 24 uur van tevoren geen bloedverdunnende middelen.
 • Neem 24 uur van tevoren geen pijnstillers als Asprine of Ibuprofen. Paracetamol mag wel.
 • Sport niet op de dag van de behandeling. Wanneer je lichaam zweet en de poriën openstaan kan het zijn dat de pigmenten niet goed blijven zitten in de huid.

 

Hoelang blijft microblading zichtbaar?

Er wordt gewerkt met semi-permanente pigmenten, dat wil zeggen dat dit maximaal 1 tot 2 jaar zichtbaar blijft in de huid. De kleur zal langzaam vervagen door o.a. constante vernieuwing van de huid.

Let op, de kleur vervaagt langzaam en niet pas vanaf 1/2 jaar.

Hoe lang de hairstrokes precies blijven zitten verschilt van persoon tot persoon. Iedere huid reageert anders op de behandeling. Ook andere factoren, zoals de snelheid van de celvernieuwing, blootstelling aan de zon (zonnebank) en levensstijl  hebben een grote invloed op de houdbaarheid. Hierdoor bestaat de kans dat de hairstrokes sneller zullen vervagen. Daarnaast is het zeer belangrijk om de aftercare instructies strikt na te leven.

Tip: kom eens per jaar langs voor een touch-up, zo blijven de wenkbrauwen mooi vol en in vorm.

 

Hoe vaak moet ik mijn wenkbrauwen laten bijwerken na een behandeling?

Gemiddeld worden de wenkbrauwen bijgewerkt na een half jaar tot een jaar. Ook dit hangt af van jouw huidtype, je wensen en hoe je de nazorg naleeft. In theorie geldt: hoe dunner en droger de huid, hoe langer de pigmenten zullen blijven zitten. Bij een dikkere en vettere huid, kunnen de wenkbrauwen sneller een touch-up nodig hebben.

 

Wat maakt microblading zo veilig?

Er wordt gewerkt in een steriele omgeving en met steriele accessoires.

Er wordt uiterst hygiënisch gewerkt

Alle pigmenten zijn CE certified en hypo allergeen

 

Zijn er bijwerkingen tijdens of na de behandeling?

Ernstige bijwerkingen van microblading komen zeer zelden tot nooit voor. De huid rondom de wenkbrauwen zal vlak na de behandeling een beetje rood, opgezwollen en gevoelig zijn. In sommige gevallen kan het ook een klein beetje bloeden. Dit is geheel normaal en trekt meestal binnen 1 dag al weg.

Let er wel op dat u de nazorg instructies goed naleeft voor het beste en snelste helingsproces en het mooiste resultaat. Tijdens de behandeling wordt dit uitgebreid uitgelegd en meegegeven.

Bij het ontstaan van overmatige irritatie, zwelling, niet genezen van de wenkbrauwen, neem dan contact op met uw huisarts.

 

Wat is het verschil tussen mircoblading en permanente make-up?

Microblading is veel natuurlijker dan pmu. Dit komt door de hairstrokes bij microlading. Microblading kunt u bijven aanpassen, u zit dus geen jaren vast aan dezelfde wenkbrauw. Uw gezicht veranderd in de jaren, het is daarom mooi dat de wenkbrauwen op een natuurlijke manier mee kunnen veranderen.

 

Mag ik na een botox/fillers behandeling microblading laten zetten?

Tussen een botox/fillers behandeling en microblading moet 8 weken zitten. Deze tijd is nodig om de spieren tot rust te laten komen.  Het stofje botulinetoxine werkt op de spieren en kan ervoor zorgen dat de wenkbrauwen ongelijk worden. Als de botox uitwerkt, kan het zijn dat de wenkbrauwen niet gelijk zijn of meer gaan zakken.

Het is dus NIET mogelijk om recent na het zetten van botox of fillers, microblading te laten zetten.

AFTER CARE INSTRUCTIONS

 

 • »  Microblading nazorg is erg belangrijk voor het uiterlijk en de levensduur van uw nieuwe wenkbrauwen. Laat geen water, lotion, zeep of make-up in uw wenkbrauwgebied komen gedurende de eerste 7 dagen na uw behandeling.
 • »  Was altijd uw handen met een desinfecterende zeep voordat u aan uw wenkbrauwen komt.
 • »  Spoel de wenkbrauwen met een wattenschijfje met water 1 a 2 keer per dag.
 • »  Breng na het spoelen de verzorgende crème 1 a 2 keer per dag met een wattenstaafje dun aan. Bij voorkeur ’s ochtends en ’s avonds. (Niet te dik, de huid moet zichzelf herstellen). Herhaal dit de eerste 7 dagen.
 • »  Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wenkbrauwen.
 • »  Er kunnen wat korstjes op de wenkbrauwen komen, dit is het genezingsproces, krab er NIET aan!
 • »  Vermijd tijdens de genezing contact met zwemwater (chloorwater, bubbel/stoombaden, natuurlijk zwemwater), zon- en zonnebank, laser- en chemische behandelingen, peelings.
  Raak de wenkbrauwen alleen aan tijdens het spoelen en het aanbrengen van de verzorgende crème.
 • »  De huid kan alleen goed genezen als u hygiënisch op uw lichaam bent.
 • »  Als u vragen heeft neem dan contact op.
 • »  Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pus of pijn contact

  op met uw huisarts.