Glimlach behandeling

after chemo

De Glimlach behandeling is speciaal samengesteld voor de extreem gevoelige huidtypen. De behandeling is zeer geschikt voor na de chemotherapie zodat ook deze huiden goed verzorgd kunnen worden omdat ze het juist zo nodig hebben.

Een extreem droge huid, die pijn doet en zeer gevoelig is. Wij willen en kunnen helpen!

Let op! Volg altijd eerst de instructies van je arts/specialist en overleg eventueel of de behandeling toepasbaar is. Mogelijk zijn er speciale omstandigheden die niet aansluiten bij de ‘typische’ patiënt.

Hoe beïnvloed chemotherapie de huid?

Er zijn verschillende soorten chemotherapie maar het uitgangspunt van de behandeling is hetzelfde. De chemotherapie doodt of remt de groei van een (snel groeiende) kankercel. De chemotherapie heeft ook effect op normale snel delende cellen in je lichaam en dus ook in de huid. Hierdoor veranderd de conditie van de huid.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Droge/ schilferige huid
  • Jeuk
  • Overgevoeligheid voor zon, parfum e.d.
  • Uitgedroogde huid vooral na het douchen
  • Pijn

Als je te maken hebt met gezondheidsproblemen, kan de huid natuurlijk het laatste zijn waar je aan denkt. Toch zijn er belangrijke redenen waarom je de huid gedurende deze tijd gezond moet houden. Een gevoelige en droge huid is vatbaar voor eczeem, irritaties en/of jeuk. Dit kan leiden tot zweren, wat weer kan leiden tot infecties.. dat is het laatste waar je aan moet denken bovenop al het andere waar je mee te maken hebt.

Wat is de oorzaak van een droge huid tijdens chemotherapie?

De buitenste laag van de huid kan je zien als een gemetselde muur, huidcellen liggen als envelopjes op elkaar en worden bij elkaar gehouden door een cementlaag. Samen met micro-organismen die op je huid horen (huidflora) vormt dit je huidbarrière. Een gezonde huidbarrière houdt de huid vrij van irritaties, infecties en houdt de huid soepel en gezond. Helaas beschadigd de chemotherapie de huidbarrière.

Waarom werken mijn huidige verzorgingsproducten niet meer?

Merk je dat de producten die je gebruikte vóór de diagnose niet meer goed werken of onprettig aanvoelen tijdens de chemo (of in de weken na de chemobehandeling)? Dit komt niet alleen omdat je huid gevoeliger is en sneller irriteert, maar ook omdat je huid nu andere wensen heeft. Je huid is droger en gevoeliger omdat de huidbarrière en de huidflora verstoord worden door chemotherapie.

Mag ik zon op mijn huid?

Tijdens de chemobehandeling is het verstandig om blootstelling aan de zon te vermijden. Je huid kan gevoeliger zijn voor de zon dan je gewend bent. Je kunt dan sneller verbanden, het is belangrijk om dit te voorkomen. Het gebruik van de zonnebank wordt tijden de chemotherapiebehandeling ook sterk afgeraden. Als je naar buiten gaat, in de zon, gebruik dan de Anti Aging Protect Cream -SPF 50+ uit de salon en smeer je regelmatig in (ook in de wintermaanden). Draag het liefst een hoed of pet en bedek de huid zoveel mogelijk.

Tip; drink voldoende water en probeer caffeine en alcohol te vermijden.

En daarna?

Het kan zijn dat na de kanker je huidtype is veranderd en je bijvoorbeeld een droge huid blijft houden. Je huid kan hierdoor mogelijk andere behoeftes hebben qua verzorging als voorheen. De verzorgingsproducten die je gebruikte voor de kanker diagnose, kunnen dan opeens niet meer bij je passen. Mocht je hier tegenaan lopen, weet dan dat je niet de enige bent. Wij helpen je met liefde en geven advies over de producten als dat nodig is.

Waarom de producten van SPA?

De producten van SPA zijn;

* Animals, pet them, not test them

* Parabenenvrij

* Vegan

* Sulfaatvrij

* Vrij van microplastics

* Siliconenvrij

* Phthalatenvrij

* Natural & organic!

Dit zorgt ervoor dat de kans op irritatie veel en veel kleiner is doordat de ingrediënten natuurlijk en huideigen zijn.

 

Tijdsduur: +-45 minuten

Behandelplan: Oppervlaktereiniging, Dieptereiniging, Serum, Masker, Toner, Serum, Crème (+ SPF)