Fruitzuurpeelings

 

Tijdsduur: 60 minuten

Prijs: € 68,-

Behandelplan:

Reiniging, Pre-Peel, Fruitzuurpeeling, Neutralizer, Uitreinigen, Toner, Enzyme masker, Toner, Ampul, Oil Elixer, Anti-Aging Protect spf

 

Wat zijn fruitzuurpeelings?

Een fruitzuurpeeling is een verzamelnaam voor verschillende zuurpeelings, waarbij een zure stof gebruikt wordt om beschadigde dode huidcellagen te verwijderen.

Een fruitzuurpeeling heeft een keratolytische werking, wat betekend dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen. Een fruitzuurpeeling verweekt de kitsubstantie tussen de dode huidcellen, waardoor deze los komen en kunnen afschilferen.

De peelings zijn van natuurlijke afkomst, ondanks dat de peelings ook wel eens ”chemisch” worden genoemd.

Een fruitzuurpeeling zorgt voor vernieuwing van de huid. De peelings maken de huid gladder, gezonder en steviger.

Het stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. Dit heeft een gunstig effect op problemen als acné, slechte doorbloeding, pigment- en ouderdomsvlekken. Als kuur verbetert het ook de vochtbalans van de huid.

Verschillende fruitzuurpeelings

Glycolic Acid Peel 

De Glycolic Acid Peel wordt gewonnen uit suikerriet. Glycolzuur heeft een sterke keratolytische werking wat betekend dat de bovenste huidcellagen versneld afschilferen. Daarnaast stimuleert het de vorming van nieuwe huidcellen.

Resultaat: Een frissere en meer egale teint. Fijne (droogte)lijntjes en huidverkleuringen worden minder zichtbaar.

 

Lactic Acid Peel

Ook wel melkzuur, is niet afkomstig van melk, (hoewel je het vanwege de naam wel zou denken). Melkzuur voor de Lactic Acid Peel heeft een plantaardige afkomst. Het wordt gewonnen uit koolhydraten uit mais en rietsuiker. Melkzuur is dus vrij van melk en kan ook gebruikt worden wanneer er een allergie voor melk is.

De Lactic Acid Peel heeft naast een keratolytische werking, ook een sterk vochtbindend effect. Het zorgt ervoor dat vocht beter in de huidcellen vastgehouden kan worden en verhoogd het vochtpeil van de huid.

Resultaat: Gladdere en meer egale huid. Geeft de bekende glow.

 

Sensitive Peel

Sensitive Peel is een peeling die uit verschillende fruitzuren bestaat: Glycolic Acid, Lactic Acid, Citric acid, Malic Acid en Tartaric Acid.
Deze peeling is geschikt voor dunnere en gevoelige huidtypen.

Resultaat: pakt lichte hyperpigmentatie aan en zorgt voor een gladdere en fijnere huidtextuur.

 

Citric Acid

Wordt vaak gebruikt in een fruitzuurpeeling die verschillende soorten fruitzuren bevat. De absorptie van de Citric Acid is miner intensief waardoor deze meestal alleen in mix peelings voorkomt en niet los.

Effect: verhelderende werking op huidverkleuringen, helpt bij het openen van verstopte poriën en heeft daarnaast een anti-oxidante werking.

 

Malic Acid

Malic Acid is appelzuur. Het wordt voornamelijk gewonnen uit appels. Ook mails acid wordt met name toegepast in een mix-peeling, omdat het op zichzelf vaak niet sterk genoeg werkt.

Effect: verhelderen en zorgt voor een meer egale teint.

 

Tartaric Acid

Wijnsteenzuur, oftewel tartaric acid, wordt gewonnen uit druiven. Wordt voornamelijk toegepast in mix-peelings.

 

Salicylic Acid

Salicylzuur wordt gewonnen uit de bast van de wilgenboom. Het komt van nature ook voor in sommige fruitsoorten en bepaalde cactussen.

Salicylzuur heeft een keratolytische werking. Omdat salicylzuur gerelateerd is aan de asprine familie, heeft het ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast heeft het vet-oplossende eigenschappen en kan het vrij makkelijk de poriën binnendringen. Het heeft het vermogen talg in de poriën doen oplossen, de opgehoopte dode huidcellen te verwijderen en de poriën te reinigen.

Deze peeling is zeer effectief bij een vette huid, puistjes of bij een huid met een verstoorde talgproductie en/of verstopte poriën.