Fruitzuurpeelings

Wat is een fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling is een behandeling waarbij er met glycolzuur (uit suikerriet) of salicylzuur (uit wilgenbast) een peeling uitgevoerd wordt. De ’’lijm’’ tussen de dode huidcellen wordt verweekt, waardoor ze los komen en verwijdert kunnen worden. Hoeveel dode huidcellen er verwijdert worden, ligt aan het gebruikte fruitzuur en de inwerktijd. 

De peelings zijn van natuurlijke afkomst, ondanks dat de peelings ook wel eens ”chemisch” worden genoemd. Het stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. Dit heeft een gunstig effect op problemen als acné, slechte doorbloeding, pigment- en ouderdomsvlekken. Als kuur verbetert het ook de vochtbalans van de huid.

Collageen

Fruitzuurpeelings worden vaak ingezet als all-round anti-aging behandeling? behandeling. Fruitzuur stimuleert de aanmaak van collageen en de productie van nieuwe huidcellen. Daarnaast heeft fruitzuur hydraterende eigenschappen. 

Gladde huid

Door het verwijderen van dode huidcellen wordt de huid gladder en minder dof. Hierdoor is deze behandeling een aanrader bij een verhoornde, stevige huid. De huid wordt soepeler en stralender. 

Hyperpigmentatie

De behandeling werkt sterk verhelderend op bepaalde soorten hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie als gevolg van zonneschade en melasma worden lichter en minder scherp afgetekend. 

Puistjes

Voor het behandelen van (actieve) puistjes en mee-eters gebruiken we salicylzuur. Salicylzuur lost talgverstoppingen in de poriën op en helpt bij een rustiger huidbeeld met minder puistjes. Daarnaast werkt salicylzuur bij het verminderen van donkere verkleuringen die ontstaan na puistjes. 

Vette huid

Omdat salicylzuur een effectieve vetoplosser is, zetten we salicylzuur graag in bij een vette huid. Overtollig talg wordt opgelost tot in de poriën en de huid wordt in balans gebracht. 

Lichaam

Ook op het lichaam kan een fruitzuurpeeling aangebracht worden, zoals op de handen en decolleté. Bij puistjes elders op het lichaam zoals op de rug, kan salicylzuur tevens toegepast worden. 

Behandeling in kuurverband

De fruitzuurbehandeling kan eenmalig toegepast worden om de huid een boost te geven. Wanneer u de huid intensief wil behandelen, raden wij een kuur van meerdere behandelingen aan. 

Belangrijke punten voor thuis

Na de behandeling is het belangrijk om de volgende punten goed op te volgen;

 1. Breng dadelijks een hoge zonnefactor aan. De huid wordt extra gevoelig voor UV straling en kan verbranden of hyperpigmentatie ontwikkelen wanneer deze niet goed beschermd wordt. Het beste is om een SPF uit de salon te gebruiken.
 2. Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank voor minimaal 14 dagen na de behandeling. 
 3. Gebruik alleen speciale huidverzorging na de behandeling. Dit kan op maat geadviseerd worden in de salon.
 4. U dient minimaal 7 dagen te wachten voordat u een scrub/peeling gebruikt op het behandelde gebied. 
 5. De huid kan (erg) droog aanvoelen na de behandeling. Dit gevoel kan enige dagen aanhouden. Wij raden aan om in dit geval een volle crème en/of een huidolie uit de salon te gebruiken.
 6. Om het resultaat van de behandeling te behouden ondergaat u een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling. Wij adviseren u hier graag over. 

Contra-indicaties

Een fruitzuurpeeling is af te raden bij de volgende huidtypen of condities;

 • Actieve rosacea, dit kan verder ontstoken raken
 • Diabetes
 • Lupus
 • Virale infectie (ook bij een koortslip)
 • Zomermaanden i.v.m. de extra gevoeligheid voor UV en zinverbranding
 • Open wondjes, schrale of dunne huid
 • Recent (<8 weken) behandeld met een diepe chemische peeling
 • Recent (<8 weken) een Laser Resurfacing of darmabrasie behandeling ondergaan
 • Zeer recent (<1 week) gewaxt, geëpileerd of geharst op het te behandelen gebied
 • Zwangerschap of wanneer er borstvoeding gegeven wordt (alleen bij salicylzuur)
 • Overgevoeligheid voor aspirine (alleen bij salicylzuur)

Tijdsduur: 60 minuten

Behandelplan:

Reiniging, Pre-Peel, Fruitzuurpeeling, Neutralizer, Uitreinigen, Toner, Enzyme masker, Toner, Ampul, Oil Elixer, Anti-Aging Protect spf.

Mogelijke extra’s: Vitamine C, Niacinamide.