Maskne

De medische term voor "maskne" is acne mechanica, een huidaandoening die wordt veroorzaakt door overbelasting en wrijving op de huid. Het dragen van gezichtsmaskers zorgt voor een toename van warmte, wrijving en afscherming. Samen met een vochtige omgeving door ademen, praten of zweten, is dit een recept voor puistjes.

Het verergeren of ontstaan van acne komt ook door de verhoogde temperatuur die meer talgproductie veroorzaakt: de talgproductie stijgt met 10% voor elke stijging van 1° C. Bovendien kunnen de langdurige afdekking, warmte en zweet ervoor zorgen dat de huid droog, jeukend en ruw wordt.
Acne is niet de enige huidaandoening die door maskerdragers wordt gemeld.

 

Tijdsduur: ca. 40 min.

Prijs: € 45,00

De behandeling bestaat uit:

Oppervlaktereiniging, dieptereiniging, uitreinigen, masker, toner, verzorging.

 

 

TIPS VOOR THUIS:

1. Houdt de huid goed schoon en reinig met een milde cleanser. Reinigen voordat je het gezichtsmasker opzet voorkomt het insluiten van onzuiverheden.

2. Drink voldoende water om het vochtniveau op peil te houden en uitdroging tegen te gaan.

3. Gebruik producten die de vochtbalans herstellen, zoals hydraterende crèmes en serums met hyaluronzuur.

4. Vermijd producten met een hoog siliconengehalte. Siliconen sluiten de huid gedeeltelijk af en samen met een masker zorgen zij ervoor dat de huid niet optimaal kan ademen.

5. Vermijd het gebruik van foundation. Make-up onder het gezichtsmasker verstopt de poriën en kan de klachten erger maken.

6. Gebruik dagelijks een schoon masker. Eenmalige gezichtsmaskers (het woord zegt het al), zijn echt voor eenmalig gebruik.

7. Vermijd producten met irriterende ingrediënten, de huid heeft het al zwaar genoeg...

8. Verzorg de huid ’s avonds alsof het een ritueel is. Goed reinigen en extra aandacht ‘s avonds betaalt zich de volgende morgen terug!