Huidverbetering

Alles over SPF

Alles over SPF en waarom je dagelijks een SPF zou moeten gebruiken!

Wat is SPF?
Om te beginnen is het goed om te weten wat SPF nou eigenlijk is en waar het voor staat.
SPF staat voor Sun Protection Factor en is een beschermingsfactor die de huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen. SPF geeft aan hoelang je beschermd in de zon kunt zitten met zonbescherming (zonnebrandcrème), voordat er zonverbranding optreedt. Hoe lang je in de zon kunt zitten zonder te verbranden hangt niet alleen af van het aanbrengen van een crème met SPF (én de hoeveelheid die je aanbrengt), maar ook van je huidtype, de stand van de zon enzovoorts.

UVA & UVB
De straling van de zon bestaat uit uv-A- en uv-B- stralen. Uv-B-straling is verantwoordelijk voor het verbranden en rood worden van je huid. Uv-A-stralen hebben het vermogen om dieper in je huid door te dringen en kunnen je DNA beschadigen. Beide stralingsvormen hebben verschillende gevolgen.

Gevolgen schade van de zon
Zonneschade heeft korte- en langetermijngevolgen. Een teken van zonneschade die direct zichtbaar is op je huid is verbranding. In een milde vorm uit zich dit in een roodverbrande huid. In ernstige gevallen kunnen met vocht gevulde blaasjes of blaren ontstaan, gepaard met misselijkheid en duizeligheid.

De warmte van de zon kan je huid uitdrogen en de voorraad essentiële vetzuren uitputten. Hierdoor zal je huid er droog, schilferig en vroegtijdig gerimpeld uit gaan zien en dit kan samengaan met jeuk. Daarnaast kunnen er door zonlicht pigmentstoornissen optreden, en hierdoor kun je pigmentvlekken krijgen. Ook kan een verdikte opperhuid ontstaan, waardoor je huid er dof uit gaat zien.

De zon kan ook beschadiging van het collageen van je huid veroorzaken. Collageen is een eiwit dat de stevigheid van je huid behoudt. De afbraak van collageen in de diepere huidlagen kan resulteren in vroegtijdige tekenen van huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes, doordat je huid zijn elasticiteit en stevigheid verliest.

Bovenstaande gevolgen van de zon op huidveroudering zijn vooral cosmetisch. Maar de zon kan een serieuze bedreiging voor je gezondheid vormen wanneer er daardoor huidkanker ontstaat. Herhaaldelijke zonverbranding en onbeschermde blootstelling aan de zon vergroot namelijk de kans op diverse vormen van huidkanker en in het ergste geval, een kwaadaardig melanoom.

Verschil tussen SPF factor 30 en 50
In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bestaat er geen groot verschil tussen zonnebrandcrèmes met een SPF boven factor 15. SPF 30 biedt voor 96,6% bescherming en SPF 50 voor 98%, dit scheelt dus maar 1,4%!

De term ‘sunblock’ mag niet meer gebruikt worden. De FDA (Food and Drug Administration) heeft dit recentelijk verboden, omdat de term de indruk wekt dat het mogelijk is om UV-stralen volledig te blokkeren, terwijl 100% bescherming tegen UV-stralen niet bestaat.

Voorkomen is beter dan genezen. Dus bescherm je huid dagelijks tegen de schadelijke stralen van de zon met een SPF 30 of 50!

SPF-30 SPF-50+ van SPA

Anti-Aging Protect Cream SPF-30 50ml € 24,90
Anti-Aging Protect Cream SPF-50+ 50ml € 25,89

De lichte textuur wordt makkelijk opgenomen door de huid en laat geen witte waas achter.
Deze crème is geschikt om over iedere dagcrème heen aangebracht te worden.
Wilt u de crème liever ter vervanging van een dagcrème gebruiken gedurende de zomermaanden, dan kan dit ook.
De crème is sterk anti-oxidatief en kan prima ter vervanging van een dagcrème gebruikt worden. We hebben gekozen voor zonnefilters die liposoom-ingekapseld zijn. Het voordeel is dat zij milder zijn voor de huid en dat er een veel lager percentage van synthetische zonnefilters gebruikt hoeft te worden om toch dezelfde SPF zonnefactor te behalen.

Het lipidengehalte zorgt voor een optimale bescherming tegen uitdroging en geeft de crème een goede waterbestendigheid. Door toevoeging van onder andere argan-, olijf- en jojoba olie voelt de huid soepel en comfortabel aan. De crème verbetert de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en beperkt uitdroging tot een minimum. Bevat hyaluronzuur om het vochtpeil in balans te houden en uitdroging van de huid tegen te gaan.
Bevat vitamine C en E, dit zijn antioxidanten die cel-beschadiging en huidveroudering door uv-straling tegengaan.